Drenthe in transitie

Drenthe In Transitie is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeentes. Het doel van het project is om duurzame initiatieven binnen de provincie Drenthe een podium te geven.

Drenthe in Transitie

Drenthe in Transitie is een online platform waarop duurzame initiatieven een podium krijgen. Alle initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid of de energietransitie krijgt de kans op het initiatief te ‘showcasen’. Drenthe in Transitie biedt de mogelijkheid om met een tekstuele artikel of met een video-reportage van het initiatief op het platform te staan. In 2017 en 2018 hebben we voor Drenthe In Transitie meerdere video’s gemaakt die op de website en social media werden geplaatst.

Bekijk website

Video-reportages

Wij hebben bij verschillende initiatieven gefilmd om een video-reportage te maken. De ondernemingen, bedrijven en initiatieven waar we gefilmd hebben verschilden van grotere bedrijven zoals VEPA in Hoogeveen tot een eenmanszaak in houtbewerking.

De verschillende reportages geeft een inkijk hoe verschillende bedrijven zich inzetten om de wereld een stukje te verduurzamen.

Publiek enthousiasmeren

De energietransitie en het verduurzamen van de samenleving is natuurlijk al jaren een veelbesproken onderwerp. Het doel van de Drenthe in Transitie is om de inwoners van Drenthe en andere geïnteresseerden te informeren en te enthousiasmeren over verduurzaming.

Dit wordt gedaan door middel van de artikelen en onze videoreportages te delen op de website en social media kanalen van Drenthe in Transitie. Uiteindelijk is de hoop dat de volgers van Drenthe in Transitie zo enthousiast is geworden dat ze zelf (nog) duurzamer gaan leven.

Drenthe in Transitie video’s

Volg ons op Youtube