Een portretfilm

Een portretfilm toont een oprecht inzicht in iemands leven. Vaak staat een passie of levenswijze centraal en heeft een portretfilm het doel om de kijker te inspireren. Lionatwork heeft lange ervaring met het maken van portretfilms en vertaalt jouw verhaal naar het grote doek.

Lionatwork heeft in 2015 de online serie “So what’s your passion?” opgenomen. In deze serie vertellen verschillende ondernemers over hun passie. Zowel voor de ondernemers als voor Lionatwork was dit een heel speciaal project. Enerzijds kregen de ondernemers een prachtige en persoonlijke portretfilm die op de social media kanalen goed bekeken en gedeeld is, anderzijds kregen de mannen van Lionatwork een prachtig en uniek inzicht in het leven van vier verschillende ondernemers. Lionatwork nam een kijkje in het leven van chef-kok en Michelin ster winnaar Steven Klein Nijenhuis (Restaurant In de Molen), barbier Ronald de Bont (Kapperszaak De Zwarte Raaf), zilversmid Willem Tredgett (Edelsmid) en Durk Salverda (Wurk fan Durk).

Waarom een portretfilm laten maken?

Een portretfilm gaat vaak over één persoon of karakter en zijn vak of passie. Het verhaal wordt volledig verteld door degene die centraal staat in de film. Lionatwork voegt daar mooie beelden aan toe en smelt alles samen tot een indrukwekkende film. Lionatwork heeft in het verleden gemerkt dat passie aanspreekt. Kijkers houden ervan om iemand bezig te zien met hart voor de zaak. Juist door dit aspect ontstaat sneller de neiging om een film te delen. Samen met de klant kijkt Lionatwork wat het verhaal is van de onderneming en bepalen zij wat er verteld moet worden om zoveel mogelijk impact te hebben op de kijkers van de film.

Bekijk een van onze portretfilms