Een uitleganimatie

Een uitleganimatie laten maken?

Het valt niet mee om een complex kwestie uit te leggen in een video. Om deze ingewikkelde zaken toch simpel uit te leggen is het verstandig om een uitleganimatie te laten maken. In een uitleganimatie wordt jouw boodschap in minder dan 90 seconden helder, simpel en effectief uitgelegd. Daarnaast heeft een animatie het voordeel dat het altijd gerealiseerd kan worden. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met weersomstandigheden. Ook zijn er geen acteurs en locaties nodig. De voice-over regelen wij en vaak is het script binnen een dag ingesproken. Wij maken de uitleganimatie geheel op maat, zodat het aansluit op de huisstijl van jouw organisatie. Zodra het script definitief is zorgen wij ervoor dat het beeld, de voice-over, muziek en geluidseffecten perfect op elkaar afgestemd zijn. De animatie komt dan echt tot leven!
Om zo efficiënt mogelijk te werken leveren wij zo snel mogelijk een eerste korte versie van de animatie aan. Je kunt al tijdig kijken naar de toegepaste stijl- kleurgebruik. Op deze manier maken we de uitleganimatie geheel naar jouw wens.

 

Een animatie in 5 simpele stappen

Het audioscript schrijven

Zoals er voor een film een script geschreven wordt, moet er ook voor een animatie een script geschreven worden. Dit script wordt een audioscript genoemd, omdat het script dient als tekst voor de voice-over. Een goed audioscript voldoet aan een aantal richtlijnen. Zo moet het script geen moeilijke woorden bevatten en zijn lange zinnen af te raden. Wij helpen graag met het schrijven van het script of doen het zelfs voor jou!

Stijl bepalen


Een juiste stijl bepalen is belangrijk voor de uitstraling van de animatie. Wilt u alleen de kleuren van uw huisstijl gebruiken in de animatie? Dat kan! 
Simpele vormen en lijnen of juist complexe en gedetailleerde afbeeldingen, het is allemaal mogelijk.

Kiezen voice-over stem

Net zoals de stijl, geeft ook de voice-over een bepaalde uitstraling aan de animatie. Wij zullen op basis van het audioscript een voorselectie maken van vijf stemmen. Hier kunt u een keuze uit maken. Niet tevreden met de voorselectie? Geen probleem, dan zoeken we even verder.

Produceren van de animatie

Als het audioscript definitief is, beginnen wij met de productie van de animatie.
Zodra er 10 a 15 seconden is geanimeerd, sturen wij dit op. Op deze manier kan er in een vroeg stadium nog bijgestuurd worden in stijl- en kleurgebruik.

Afmixen muziek en geluid

Onder de animatie komt een passend muzieknummer die de animatie extra gevoel meegeeft. Daarnaast worden er nog geluidseffecten toegevoegd. Deze geluidseffecten zorgen ervoor dat de animatie nog meer tot leven komt. En dan is de animatie helemaal klaar om uw doelgroep te overtuigen!

Keep it simple

Een effectieve animatiefilm is kort en bondig. Hierdoor is het goed deelbaar op social media kanalen zoals Facebook of Instagram. Een goed script is essentieel voor een uitleganimatie. Lange zinnen zijn uit den boze. De kunst is om de zinnen zo kort en duidelijk mogelijk op te schrijven. Zo wordt een uitleganimatie duidelijk en begrijpelijk voor iedereen!

 

Sommige klanten hebben al een perfect beeld bij de stijl van de animatiefilm. Ze weten al precies welke voice-over en muziek onder de animatie moet komen. Heb jij dat perfecte beeld nog niet? Geen probleem! Lionatwork bespreekt samen met jou welke aspecten belangrijk zijn om terug te laten komen in de animatie. Samen lopen we het gehele proces door zodat er geen onduidelijkheden meer bestaan. Lionatwork helpt je graag om jouw complexe kwestie te vertalen naar een originele en verhelderende uitleganimatie!