De video trends voor 2020

Met 2020 breekt voor ons een nieuw decennium aan. Precies honderd jaar geleden had men te maken met de ‘roaring twenties’. In deze bewogen periode beleefde men vooral veel economische voorspoed. Nieuwe technologieën bracht moderniteit naar de westerse bevolking. In 2020 zijn we haast gewoon geworden met drones, virtual reality 3D-video’s. Maar wat worden de nieuwe video trends voor 2020?

Less is more

Misschien is deze uitspraak een beetje overused, maar in dit geval niet minder waar. Ook in de videowereld staat de technologische ontwikkelingen niet stil. En als filmmaker is er niets leuker om met nieuwe technieken te spelen. Timelapses, hyperlapses, slidershots, drones, allemaal leuk om toe te passen in video’s. Toch zal in 2020 het gebruik van deze technieken ingeperkt worden en uitsluitend gebruikt worden als het iets toevoegt aan het verhaal. Het verhaal… daar kom ik later op terug.

Drones

Hiernaast noemde ik het gebruik van drones al. Sinds een aantal jaar is het gebruik van dronebeelden enorm toegenomen. Regelmatig worden (te veel) dronebeelden toegevoegd omdat het gewoon mooi is. Dronebeelden waren uniek, maar door het vele gebruik is het bijzondere er af en zullen dronebeelden meer ingezet worden als functioneel middel.

Just like Netflix

Het ontwikkelen van een serie video’s is groeiende. Er komt steeds meer vraag naar het ontwikkelen van meerdere video’s over hetzelfde onderwerp. De kracht van herhaling is hierbij van toepassing. Daarnaast is een serie uitermate geschikt om je publiek te binden en een uitgebreider verhaal over te brengen.

Video als extra service

Om als bedrijf je doelgroep extra van dienst te kunnen zijn, zijn how-to video’s, tutorials, tips of e-learnings een geschikt middel. Coolblue doet het al een tijdje. Het YouTube-kanaal van de online warenhuis staat vol met review video’s, how-to video’s en tips. Het grote voordeel is hiervan is, is dat YouTube de tweede grootste zoekmachine is. De kans is dus vrij groot dat mensen die informatie zoeken op YouTube terecht komen.

Storytelling

Eerder in deze blog schreef ik dat ik terug zou komen op het verhaal. Storytelling is een van de video trends dat in 2020 nog belangrijker wordt. Videotechnieken als slowmotion, snelle overgangen en andere effecten worden ondergeschikt aan het verhaal. Met het vertellen van een goed verhaal wordt er waarde gegeven aan het merk, waardoor de video tegelijkertijd dienst doet als branding. Daarnaast zorgt een goed verhaal ervoor dat de content interessanter wordt gevonden. En dit leidt weer tot meer binding en interactie met je publiek.

Bron: Voicebooking.com, adformatie.nl