Animatiestudio Groningen

Animatiestudio Groningen.

Lionatwork is een animatiestudio in Groningen. Wij creëren verschillende types animaties, zoals:  uitleganimaties, motion graphics en handgetekende animaties. In de afgelopen jaren hebben we met veel enthousiasme en plezier voor verschillende bedrijven, organisaties en instellingen animaties gemaakt.

Als animatiestudio vertalen we jouw boodschap naar een heldere en frisse animatie. Een animatie die begrijpbaar is en aansluit op jouw doelgroep.
Dat begint bij een brainstorm waarin we het beste idee uitwerken in een script en storyboard.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je al een goed idee? Neem dan gerust contact met ons op via de knop hieronder.

Neem contact op
Vraag een offerte aan

Wat is een animatie?

Een animatie is een eenvoudige manier om jouw dienst of product uit te leggen. Door middel van bewegende illustraties wordt de boodschap op een unieke manier overgebracht. Het leuke aan animaties, is dat het in verschillende stijlen gemaakt kan worden. Op deze manier kun je een animatie perfect laten aansluiten op jouw doelgroep.

Vaak wordt een animatie ondersteund door een voice-over. De voice-over vertelt jouw boodschap op een sprekende manier. In combinatie met de bewegende illustraties maakt het tot een perfect communicatiemiddel.

Wat kost een animatie?

De kosten van een animatie laten maken hangt af van de stijl en de lengte van de animatie. We maken al animaties vanaf 30 seconden, maar we maken ook langere animaties volledig op maat  en naar jouw wens. Dat betekent dat we een animatievideo in jouw huisstijl maken met vormen, kleuren, karakters, voice-over, muziek en geluiden zoals jij het wilt.

De gemiddelde kosten voor een animatie varieert van €2000 tot €000.
Dit inclusief het schrijven een script voor de voice-over, het tekenen van een storyboard, een voice-over en rechtenvrije muziek.

Opdrachtgevers waar we al bedrijfsvideo’s voor hebben gemaakt


Werkwijze.


Als animatiestudio hanteren we  een vaste werkwijze voor het maken van een animatie.
Op deze manier weet u altijd waar u aan toe bent en wat u van ons kan verwachten.
Lekker overzichtelijk.

1. Intake / brainstorm

Een goede animatie begint met een goed idee. Hierbij zetten wij het doel en de doelgroep altijd voorop. Zo creëren we een animatie die aansluit op uw wensen én uw doelgroep aanspreekt.

2. Script schrijven

Een animatie is een samenspel van een goed script, een mooi ontwerp en de juiste voice-over stem. Voor de tekst die de stem in gaat spreken moet een script geschreven worden. Dit script schrijven wij op basis van informatie van uw bedrijf of organisatie.

3. STORYBOARD TEKENEN

Als het script geschreven is, wordt op basis hiervan een storyboard getekend. In het storyboard wordt de animatie helemaal uitgetekend. Op deze manier krijgt u al een goed beeld hoe uw animatie er uit komt te zien.

4. Animeren

Zodra het storyboard akkoord is, wordt de animatie gemaakt. Tussentijds krijg je steeds een voortgang van de animatie te zien.
Samen met de voice-over, muziek en geluidseffecten komt de animatie helemaal tot leven.

5. Oplevering

Er wordt een eerste versie van de animatie opgeleverd. Bij deze versie krijg je nog de mogelijkheid om feedback te geven. Deze feedback passen wij kosteloos aan. Als de animatie definitief is sturen wij u een downloadlink met de animatie in het gewenste bestandsformaat.

Animaties waar we trots op zijn.


Bekijk meer animaties

Wanneer is een animatie geschikt?

Een animatie is uitermate geschikt om een proces, dienst of product uit te leggen. In een animatievideo of uitlegvideo wordt de boodschap uitgebreid en helder uitgelegd aan de doelgroep.
In de portfolio hierboven staat een animatievideo van de Rijksuniversiteit Groningen
. De RUG biedt een dienst aan om talent te ontwikkelen. In deze animatievideo wordt uitgelegd hoe men gebruik kan maken van deze dienst.
Een ander voorbeeld is de animatie van WoonFriesland. Als woningcooperatie biedt WoonFriesland een huurdersportaal aan. In de animatie wordt uitgelegd wat een huurder allemaal kan regelend in het het huurderportaal.

Animatie op maat.

Een animatie op maat. Het spreekt eigenlijk voor zich, wij laten de animatie geheel op uw wensen aansluiten.  Dat kan bijvoorbeeld een animatie zijn die geheel in uw huisstijlkleuren gemaakt is. Of we creëren een karakter dat uw bedrijf of organisatie representeert.

Bij het maken van de animatie denken wij mee over de stijl van de animatie. Verschillende doelgropen vragen om verschillende stijlen, van zakelijk tot speels. Op deze manier communiceert u altijd op de juiste manier met uw doelgroep.
Met andere woorden: als u een animatie op maat laat maken,
is niets te gek!

Een goed script.

Het script is het fundament van de animatie. Het is tevens ook de tekst die de voice-over in zal spreken. Het is dus van belang dat dit script goed geschreven is. Een animatiescript is goed als het geen moeilijke woorden bevat en gebruik gemaakt wordt van korte zinnen.

Ben je meer op zoek naar een andere vorm van video. Bekijk dan eens de andere video’s die we kunnen maken, zoals bedrijfsvideo’s en productvideo’s.

Wil je een animatie laten maken?