Documentaire

Documentaire


Een documentaire laten maken.

Heeft u een lang project, plan of verhaal om te vertellen?  Een documentaire is dan dé vorm om uw verhaal over te brengen. Lionatwork geeft met een docu een beeld uit de realiteit. Dit kan bijvoorbeeld op politiek, wetenschappelijk of maatschappelijk vlak zijn.

Lionatwork heeft, in samenwerking met BuroB, een jaar lang gewerkt aan een serie documentaire films voor de gemeente Groningen. De gemeente Groningen experimenteerde met andere manieren van samenwerken tussen bewoners, ondernemers of organisaties in de stad. Het doel van de documentaire was het proces inzichtelijk maken voor buitenstaanders en geïnteresseerden.

Een prijsindicatie via onze offerteformulier

Ja, dat wil ik!

Waarom een documentaire?

Lionatwork laat met een documentairefilm een stukje realiteit zien. Niks is in scene gezet en alles is zo echt en transparant mogelijk. Een docu heeft als sterk punt dat de maker een objectief beeld geeft over het onderwerp. Ook zijn documentaires vaak bedoeld om langere stukken stof of materie over te brengen op iemand en soms problemen te belichten of te volgen. Stel je hebt een vraagstuk, dan kan je door middel van een documentaire dit probleem of vraagstuk belichten en laten zien aan een groter publiek. Zo kan het delen van een film waardevolle aanvullende informatie opleveren of de wereld wakker schudden.

De kracht van objectiviteit.

Een documentaire snijdt vaak een serieus onderwerp aan. Dit onderwerp is vaak gericht op een specifieke doelgroep. Het is daarom ook van belang om goed na te denken hoe u deze doelgroep gaat bereiken. Heeft u een eigen website waarop u de het wilt tonen? Wilt u de doelgroep bereiken via social media? Of wellicht via lokale of nationale televisie.

Wat zijn de kosten?

Doordat een documentaire vaak een langer project is zullen de kosten van een documentaire op projectbasis berekend moeten worden.
Dat wil zeggen dat er gekeken wordt naar de lengte van de documentaire en uit hoeveel delen de documentaire bestaat. Bij een documentaire moet je uitgaan van een vanaf van €1500

Intake gesprek

De eerste stap is een vrijblijvend gesprek met een goede kop koffie. Dan komen de ideeën vanzelf!

Schrijven script

De goede ideeen vormen wij tot een script en opnameplanning.

Draaidag

Op de geplande dag filmen wij uw bedrijfsfilm aan de hand van het script.

Montage

Alle gefilmde beelden moeten natuurlijk een geheel vormen. Meestal neemt de montage 1 a 2 dagen in beslag.

Opleveren film

Nadat uw feedback is verwerkt en de film helemaal definitief is, sturen wij het in een gewenst formaat naar u toe.

Meer informatie over een documentaire ontvangen?