Onze werkwijze

voor animaties


Intake

Stap 1 : Een vrijblijvend gesprek.

Als eerste stap voeren we altijd een vrijblijvend gesprek. Bij voorkeur doen we dit onder het genot van een lekkere kop koffie, maar het gesprek kan ook telefonisch plaatsvinden.  Een animatie kan in verschillende stijlen gemaakt worden: basic en simpel of juist heel gedetaillerd. Tijdens dit gesprek nemen we de stijl van de animatie door.
Het belangrijkste is dat het doel en de boodschap van de video duidelijk wordt in dit gesprek. 

Stap 2 : De pre-productie fase, part one.

Voor een animatie geldt dat het script heel belangrijk is. Het script is de tekst dat de voice-over zal inspreken. Maar voor ons geldt het script ook als leidraad wat er geanimeerd moet worden. Het script zal door ons geschreven worden, maar daarvoor hebben we zoveel mogelijk informatie nodig. U heeft zelf dus de regie over wat er wel en niet in het script komt.
Zodra het script geschreven is, moet er een voice-over gekozen worden. Wij zoeken een vijf stemmen op basis van uw wensen en dat past bij het onderwerp en uw bedrijf. U kunt dan een keuze maken uit deze vijf stemmen. 

 

Script
Storyboard

Stap 3 : De pre-productie fase, part two.

Het script is geschreven en de stijl is bepaald. De volgende stap is dat we de animatie in zijn geheel uittekenen. Dit wordt ook wel een storyboard genoemd. In het storyboard is te zien welke illustraties er bij elke zin komt. Het storyboard zullen we een aantal keer naar u toesturen zodat u op de hoogte blijft van de stijl. U heeft dan ook de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen aan het storyboard.

Stap 4 : De productie fase.

Als ook het storyboard akkoord is wordt er eindelijk geanimeerd. Alle illustraties in het storyboard komen nu tot leven. Wij animeren in eerste instantie een versie van ongeveer 15 seconden. Deze versie wordt naar u verstuurd, zodat u tijdig een indruk krijgt van hoe de animatie er uit komt te zien. 

Onder de volledige animatie monteren we nog rechtenvrije muziek en geluidseffecten. Hiermee komt de animatie helemaal tot leven!

Animeren
Animatie is klaar!

Stap 5 : De feedbackronde.

Wij hanteren bij iedere animatie sowieso één aanpassingsronde. Om zo efficient mogelijk te werken vragen we u de feedback in een overzichtelijk bestand te verzamelen en naar ons toe te sturen. Deze feedback passen we kosteloos aan. Mochten er na deze feedbackronde nogmaals grote aanpassingen gedaan moeten worden, dan worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. 
Als de animatie is afgerond, sturen we u het videobestand digitaal toe in het gewenste bestandsformaat.