Onze werkwijze


Intake

Stap 1 : Een vrijblijvend gesprek.

Als eerste stap voeren we altijd een vrijblijvend gesprek. Bij voorkeur doen we dit onder het genot van een lekkere kop koffie, maar het gesprek kan ook telefonisch plaatsvinden. Tijdens dit gesprek nemen we alle mogelijkheden en wensen met u door. Wellicht heeft u al bepaalde ideeën voor de stijl van de video. Welke lengte wordt de video, voor wie is het bedoeld en waar wordt de video gepubliceerd?
Het belangrijkste is dat het doel en de boodschap van de video duidelijk wordt in dit gesprek. 

Stap 2 : De pre-productie fase.

Wij schrijven een script, shotlist, storyboard en/of opnameplanning op basis van de informatie uit het intake gesprek. Het script is de basis van de video. Het is dan ook erg belangrijk dat dit een stevig fundament is. Met andere woorden wij schrijven liever een script drie keer overnieuw dan dat er een matig script ligt. Uiteraard krijgt u elke versie van het script te zien en juichen we het toe dat u met ons meedenkt.
Zodra het script definitief is, wordt er een filmdag gepland en maken wij een shotlist en eventueel een storyboard

 

Script
Filmen

Stap 3 : De productie fase, let’s roll!

Voor iedere productie gaan wij er vanuit dat wij sowieso één dag moeten filmen. Tijdens deze dag houden wij het overzicht en de opnameplanning goed in beeld en zorgen wij ervoor dat de gehele dag op professionele wijze voltooid zal worden. Soms voorziet de opdrachtgever ons van een opname ruimte, soms doen wij dit zelf. 
Wij beschikken over alle apparatuur dat nodig is om een video met een professionele uitstraling te produceren. En als er apparatuur nodig is waar wij niet over beschikken, dan zorgen we ervoor dat wij het op de filmdag tot onze beschikking hebben. 
Sinds januari 2021 is het in Nederland, voor iedereen die met een drone wil vliegen, verplicht om de juiste certificaten te hebben. Wij beschikken over zowel een professionele drone als over de certificaten die nodig zijn om te mogen vliegen.

Stap 4 : De post-productie fase.

Na de opnamedag nemen wij alle beelden mee naar onze montage studio. Hier monteren we, aan de hand van het script, de opgenomen beelden in elkaar tot een professionele video.
Vaak monteren we onder video ook passende muziek. Deze muziek is rechtenvrij en moet aangekocht worden. Wij kopen de muziek pas aan zodra u er akkoord op hebt gegeven.

Een onderdeel van de post-productie is het bewerken van kleuren: de kleurcorrectie of color-grading. Bij het bewerken van de kleuren kan er net ander gevoel worden overgebracht bij de kijker.

Montage
Videoproductie is klaar!

Stap 5 : De feedbackronde.

Wij hanteren bij iedere productie sowieso één aanpassingsronde. Om zo efficient mogelijk te werken vragen we u de feedback in een overzichtelijk bestand te verzamelen en naar ons toe te sturen. Deze feedback passen we kosteloos aan. Mochten er na deze feedbackronde nogmaals grote aanpassingen gedaan moeten worden, dan worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. 
Als de video is afgerond, sturen we u het videobestand digitaal toe in het gewenste bestandsformaat.