Wervingsvideo laten maken.

Door een wervingsvideo te laten maken krijgen potientele nieuwe werknemers een goed beeld van jouw bedrijf.
Je wilt voor jouw bedrijf natuurlijk altijd talenten die over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. En nieuw personeel moet ook goed in het team passen. Een zoektocht naar nieuw talent is niet eenvoudig en kost veel tijd.
Met een wervingsvideo kun je laten zien hoe tof jouw bedrijf is.
Geen saaie vacature tekst meer! Laat een frisse, sprekende wervingsvideo maken waarmee je ideale kandidaten bereikt.

Benieuwd of wij een wervingsvideo voor je kunnen maken? Plan gerust een gesprek met ons in.

Vraag een offerte aan

Wervingsvideo’s die we hebben gemaakt.

Lees over een 'werken bij' case

5 tips voor een wervingsvideo

Bedenk voordat je een wervingsvideo laat maken goed wat je wilt vertellen en welk doel de wervingsvideo moet hebben. Wil je het bedrijf laten zien? Het fantastische team? Of de werkzaamheden van een specifieke vacature.

Laat eigen personeel vertellen wat potentiële werknemers kunnen verwachten. Op deze manier maken ze direct kennis met hun aanstaande collega’s.

Promoot de wervingsvideo op social media. Een wervingsvideo is vaak kort en daardoor makkelijk deelbaar. Gebruik dus al je kanalen.

Gebruik een ‘call-to-action’. Een wervingsvideo is bedoeld om kandidaten naar jou toe te laten komen. Zorg met een duidelijke call-to-action dat ze ook daadwerkelijk in actie komen.

Zorg ervoor dat kandidaten na het kijken van de video ergens terecht kunnen voor meer informatie. Bijvoorbeeld een landingspage of een ‘werken bij’ pagina.

Overtuigd?

Stuur ons een mailtje

Waarom een wervingsvideo laten maken?

Een wervingsvideo, wat ook wel een recruitment video of vacature video wordt genoemd, is een  professionele bedrijfsfilm waarin je laat zien wie je bent, wat je doet en hoe de werksfeer is. Er zijn verschillende manieren waarop je een wervingsvideo kunt maken. Een van de manieren is om eigen medewerkers te laten vertellen hoe leuk het werk en de werksfeer is. Een uniek kijkje in de keuken dus!Een groot voordeel van een wervingsvideo is dat het online ingezet kan worden. Een vacaturevideo wordt eenmalig gemaakt en daarna via online kanalen gepubliceerd en verspreidt. Hiermee bespaar je ontzettend veel tijd en werk.

Daarnaast heeft het als voordeel dat kandidaten al een indruk krijgen van hun toekomstige werkplek en collega’s.
Door in de wervingsvideo personeel aan het woord te laten wordt de video persoonlijker en daardoor leuker om naar te kijken.

Wervingsvideo laten maken

Waarom een wervingsvideo
een goed idee is.

Om goed personeel te vinden wordt vaak een vacature geplaatst. Zo’n vacature is dan een lap tekst wat al snel saai wordt. Met een wervingsvideo geef je jouw toekomstige werknemer een goed beeld van het bedrijf en de collega’s. Ook is het plaatsen van een vacature op de juiste plaatsen een tijdrovende klus.
Een wervingsvideo of recruitment video is makkelijk te delen op meerdere online kanalen. Denk hierbij aan Facebook, LinkedIn, Instagram en natuurlijk je eigen website.

Voor het online gebruik van de recruitment video is het aan te raden om de video niet te lang te laten duren. Hiervoor geldt eigenlijk hoe korter, hoe beter. Uiteraard moet de juiste boodschap wel naar voren komen.
Voor het gebruik op social is 60 seconden aan te raden. Hiermee is de recruitment video lang genoeg om de boodschap over te brengen en kort genoeg om de aandacht vast te houden.

Wat kost een wervingsvideo?

Het is moeilijk om een prijs te noemen voor het maken van een wervingsvideo. Over het algemeen geldt een vanafprijs van €650 voor een wervingsvideo. Dit is inclusief een draaidag, montagedag(en) en rechtenvrije muziek. Je kunt een recruitment video bijvoorbeeld nog uitbreiden met animatie, dronebeelden, voice-over of presentator. Dit heeft uiteraard invloed op de kosten.

Er is ook een mogelijkheid om zelf foto’s en teksten aan te leveren. Wij kunnen dit dan animeren tot een leuke, sprekende video. In dit geval hoeft er niet gefilmd te worden en kan een wervingsvideo al gemaakt worden vanaf €450. Zo’n geanimeerde video is ideaal om op social media zoals LinkedIn, Instagram en Facebook te plaatsen.

Veelgestelde vragen.


Voor wie is een wervingsvideo bedoeld?

Een wervingsvideo is bedoeld om nieuwe werknemers te werven. Werkgevers kunnen met een video laten zien naar wie ze op zoek zijn, welke functie nog open staat en hoe het bedrijf en de werkzaamheden eruit ziet.

Wat komt er kijken bij het laten maken van een wervingsvideo?

Bij het maken van een wervingsvideo kijken we eerst naar de doelgroep en waar de video gepubliceerd wordt. Vervolgens schrijven we een script en zodra deze akkoord is, wordt er een filmdag gepland. Als de filmdag achter de rug is, worden de beelden gemonteerd tot een wervingsvideo.

Hoelang duurt het om een video te maken?

Een ‘basic’ wervingsvideo kan al binnen een week gemaakt worden. Basic wil zeggen dat er geen filmlocatie, acteurs of iets dergelijks geregeld hoeft te worden. Daarnaast hangt het ook af hoelang je de video wilt laten duren. Een langere video neemt vanzelfsprekend ook meer tijd in beslag om te monteren.

Wat zijn de kosten van een wervingsvideo?

Een wervingsvideo hoeft niet veel te kosten. Als er gefilmd en gemonteerd moet worden en er komt nog een leuk rechtenvrij muziek onder, dan kost een wervingsvideo vanaf €650. Maar er is ook een mogelijkheid om zelf foto’s en teksten aan te leveren en deze te laten animeren. Dan hoeft er niet gefilmd te worden en is een video al vanaf €450.

Waar kan ik een wervingsvideo plaatsen?

Wij leveren een standaard videobestand aan. Dit is doorgaans een .mp4 of .mov bestand. Tegenwoordig wordt er ook veel op social media gedaan en daarom kunnen wij ook bestandsformaten leveren die geoptimaliseerd zijn voor Instagram, LinkedIn, Facebook of TikTok.