Wervingsvideo laten maken

Wervingsvideo laten maken.

Door een wervingsvideo te laten maken krijgen potientele nieuwe werknemers een goed beeld van jouw bedrijf.
Je wilt voor jouw bedrijf natuurlijk altijd talenten die over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. En nieuw personeel moet ook goed in het team passen. Een zoektocht naar nieuw talent is niet eenvoudig en kost veel tijd.
Met een wervingsvideo kun je laten zien hoe tof jouw bedrijf is.
Geen saaie vacature tekst meer! Laat een frisse, sprekende wervingsvideo maken waarmee je ideale kandidaten bereikt.

Benieuwd of wij een wervingsvideo voor je kunnen maken? Plan gerust een gesprek met ons in.

Thomas van Lionatwork

Vragen over een wervingsvideo? Neem contact met ons op!

Wervingsvideo’s die we hebben gemaakt.

Lees over een 'werken bij' case

5 tips voor een wervingsvideo

Bedenk voordat je een wervingsvideo laat maken goed wat je wilt vertellen en welk doel de wervingsvideo moet hebben. Wil je het bedrijf laten zien? Het fantastische team? Of de werkzaamheden van een specifieke vacature.

Laat eigen personeel vertellen wat potentiële werknemers kunnen verwachten. Op deze manier maken ze direct kennis met hun aanstaande collega’s.

Promoot de wervingsvideo op social media. Een wervingsvideo is vaak kort en daardoor makkelijk deelbaar. Gebruik dus al je kanalen.

Gebruik een ‘call-to-action’. Een wervingsvideo is bedoeld om kandidaten naar jou toe te laten komen. Zorg met een duidelijke call-to-action dat ze ook daadwerkelijk in actie komen.

Zorg ervoor dat kandidaten na het kijken van de video ergens terecht kunnen voor meer informatie. Bijvoorbeeld een landingspage of een ‘werken bij’ pagina.

Overtuigd?

Vraag een offert aan

Waarom een wervingsvideo laten maken?

Een wervingsvideo, wat ook wel een recruitment video of vacature video wordt genoemd, is een  professionele bedrijfsfilm waarin je laat zien wie je bent, wat je doet en hoe de werksfeer is. Er zijn verschillende manieren waarop je een wervingsvideo kunt maken. Een van de manieren is om eigen medewerkers te laten vertellen hoe leuk het werk en de werksfeer is. Een uniek kijkje in de keuken dus!Een groot voordeel van een wervingsvideo is dat het online ingezet kan worden. Een vacaturevideo wordt eenmalig gemaakt en daarna via online kanalen gepubliceerd en verspreidt. Hiermee bespaar je ontzettend veel tijd en werk.

 Daarnaast heeft het als voordeel dat kandidaten al een indruk krijgen van hun toekomstige werkplek en collega’s.
Door in de wervingsvideo personeel aan het woord te laten wordt de video persoonlijker en daardoor leuker om naar te kijken.

Wervingsvideo laten maken

Waarom een wervingsvideo
een goed idee is.

Om goed personeel te vinden wordt vaak een vacature geplaatst. Zo’n vacature is dan een lap tekst wat al snel saai wordt. Met een wervingsvideo geef je jouw toekomstige werknemer een goed beeld van het bedrijf en de collega’s. Ook is het plaatsen van een vacature op de juiste plaatsen een tijdrovende klus.
Een wervingsvideo of recruitment video is makkelijk te delen op meerdere online kanalen. Denk hierbij aan Facebook, LinkedIn, Instagram en natuurlijk je eigen website.

Voor het online gebruik van de recruitment video is het aan te raden om de video niet te lang te laten duren. Hiervoor geldt eigenlijk hoe korter, hoe beter. Uiteraard moet de juiste boodschap wel naar voren komen.
Voor het gebruik op social is 60 seconden aan te raden. Hiermee is de recruitment video lang genoeg om de boodschap over te brengen en kort genoeg om de aandacht vast te houden.

Wat kost een wervingsvideo?

Het is moeilijk om een prijs te noemen voor het maken van een wervingsvideo. Over het algemeen geldt een vanafprijs van €1050 voor een wervingsvideo. Dit is inclusief een draaidag, montagedagen en rechtenvrije muziek.

Je kunt een recruitment video bijvoorbeeld nog uitbreiden met animatie, dronebeelden, voice-over of presentator. Dit heeft uiteraard invloed op de kosten.