Documentaire

Waarom een documentaire laten maken?

Lionatwork laat met een documentairefilm een stukje realiteit zien. Niks is in scene gezet en alles is zo echt en transparant mogelijk. Een docu heeft als sterk punt dat de maker een objectief beeld geeft over het onderwerp. Ook zijn documentaires vaak bedoeld om langere stukken stof of materie over te brengen op iemand en soms problemen te belichten of te volgen. Stel je hebt een vraagstuk, dan kan je door middel van een documentaire dit probleem of vraagstuk belichten en laten zien aan een groter publiek. Zo kan het delen van een film waardevolle aanvullende informatie opleveren of de wereld wakker schudden.

Heb jij een lang project, plan of verhaal om te vertellen? Misschien is een documentaire wel dé vorm. Lionatwork geeft met een ‘docu’ een beeld uit de realiteit. Dit kan op bijvoorbeeld politiek, wetenschappelijk of maatschappelijk vlak zijn.

Lionatwork heeft in 2015 samen met BuroB een jaar lang gewerkt aan een serie documentaire films voor de gemeente Groningen. De gemeente Groningen experimenteerde met andere manieren van samenwerken tussen bewoners, ondernemers of organisaties in de stad. Het doel van de films was: het proces inzichtelijk maken voor buitenstaanders en geïnteresseerden. Er zijn vele gesprekken geweest waar wethouders, ambtenaren en vele andere betrokkenen feedback hebben gegeven. De uiteindelijke films staan op YouTube en zijn meerdere malen bekeken tijdens belangrijke momenten om verandering binnen de gemeente te brengen.

Recente documentaires