Blog

Post-productie: kleurcorrectie en color-grading

Post-productie: kleurcorrectie en color-grading

Een video rolt natuurlijk niet zomaar uit een camera. Voordat de gefilmde beelden een video genoemd mag worden, moet het eerst langs de montagetafel. De fase na het filmen heet ook wel de post-productiefase. In deze fase worden de videobeelden geknipt en geplakt, de audio bewerkt en de kleuren aangepast of gecorrigeerd.

Read More

De video trends voor 2020

De video trends voor 2020

Met 2020 breekt voor ons een nieuw decennium aan. Precies honderd jaar geleden had men te maken met de ‘roaring twenties’. In deze bewogen periode beleefde men vooral veel economische voorspoed. Nieuwe technologieën bracht moderniteit naar de westerse bevolking. In 2020 zijn we haast gewoon geworden met drones, virtual reality 3D-video’s. Maar wat worden de nieuwe video trends voor 2020?

Read More

De keuze van mijn camera

De keuze van mijn camera

Een goede camera voor een filmmaker is als een goed mes voor de slager, de juiste schoenen voor een hardloper, een werkende airco met 38 graden. Het maakt het werk een stuk fijner en aangenamer. Bovendien bevordert het de kwaliteit van het eindresultaat. Laat ik voorop stellen dat de perfecte camera niet bestaat, daarvoor spelen te veel factoren een rol. Maar… goed gereedschap is wel degelijk het halve werk!

Read More

De meerwaarde van een animatie

De meerwaarde van een animatie

Uitleganimaties zijn populair en worden alleen maar populairder. Dat blijkt ook uit de verschillende benamingen: (uitleg)animatie, explanimation, uitlegvideo of explainer video. Laat ik het voor het gemak op uitleganimatie houden. Het is immers een animatie waarin iets wordt uitgelegd… In maximaal 90 seconden wordt een complexe kwestie op een simpele, maar duidelijke manier uitgelegd. Waarom heeft dit zoveel meer waarde dan iets uitleggen in een film?

Read More

Video op social media

Video op social media

Mijn expertise ligt op het gebied van films en animaties maken, maar de ontwikkelingen op gebied van het online gebruik van video dwingt mij om me ook te verdiepen hoe een videoproductie optimaal ingezet kan worden op de verschillende social media platformen, ook wel videomarketing genoemd. In deze blog een klein stukje waar onder andere aan gedacht moet worden bij het maken van video’s voor uw Facebook (en in mindere mate uw Instagram) kanaal.

Read More

Over Lionatwork

Lionatwork creëert videoproducties. Dat wil zeggen dat wij de volledige productie bedenken en vervolgens uitwerken. Van het schrijven van het script tot het aanleveren van het videobestand.

Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Onze werkwijze

Volg ons