Videomarketing


Wat is videomarketing?

Videomarketing is het vermarkten van van uw video. Met andere woorden: Zo goed mogelijk uw video inzetten zodat het zoveel mogelijk publiek bereikt.

Om dit te bereiken wordt er vooraf een strategie bepaald. Er wordt gekeken naar de vorm, lengte en inhoud van de video en waar de video gepubliceerd gaat worden. 

Promofilm Bakkes Barber
workspace macbook

Strategie en doel bepalen

Het bepalen van de strategie en het doel is belangrijk omdat het aanbod van online video’s erg groot is. Zonder een duidelijke strategie zal uw video onder sneeuwen en niet het beoogde doel bereiken. Zonde van die mooie video en zonde van uw investering!

In een goede strategie wordt vooraf bepaald welk doel u wilt bereiken met de video. Aan de hand van dat doel kijken we welk platform het meest geschikt om uw video op te publiceren. De keuze van het platform heeft invloed op de lengte van de video. Een langere video is niet erg geschikt voor op Instagram, maar kan wel op Youtube, Facebook, en websites geplaatst worden.

Uw video als advertentie

Vaak wordt een videoproductie online ingezet. Dat is ook logisch, want de kans is groot dat u uw doelgroep daar kunt aanspreken. Maar het bereiken van uw doelgroep is nog niet eenvoudig. Online adverteren levert hier een uitkomst in. Met het maken van een advertentie is het mogelijk om een bepaalde doelgroep te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld gespecificeerd worden op leeftijd, demografische gegevens, interesses of functies.

Offline inzetten van de film

Uiteraard kan de film ook nog steeds offline ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie voor een grote klant of wanneer u op een beurs staat en u wilt de video constant tonen op een groot scherm. Loop eens door een winkelstraat en zie hoe vaak video’s ‘In-store’ wordt toegepast. Lionatwork heeft zelf al een leuke offline toepassing in de vorm van een filmbrochure, maar denkt graag mee om ook jouw film op een creatieve manier in te zetten.

Over Lionatwork

Lionatwork creƫert videoproducties. Dat wil zeggen dat wij de volledige productie bedenken en vervolgens uitwerken. Van het schrijven van het script tot het aanleveren van het videobestand.

Disclaimer
Privacybeleid

Onze werkwijze

Volg ons