Uitleganimatie laten maken

Uitleganimatie laten maken

Uitleganimatie laten maken.

Een uitleganimatie, oftewel een geanimeerde video, is een effectief middel om complexe onderwerpen helder uit te leggen. Bij het creëren van zo’n animatie denken we graag met je mee, met als doel de gewenste doelgroep te bereiken. Het doel van een uitleganimatie is duidelijk: het begrijpelijk maken van lastige kwesties. Voorbeelden waarvoor een uitleganimatie geschikt is, zijn onder andere het introduceren van een nieuwe app, het presenteren van een dienst die je aanbiedt, of het verhelderen van een online omgeving.

Naast uitleganimaties bestaan er ook andere typen en stijlen van animaties, zoals motion graphics en custom animaties.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan gerust een vrijblijvend brainstormsessie in.

Plan een

brainstorm

Ik wil graag een gesprek inplannen
Brochure knop Lionatwork

Werkwijze.


Wij hanteren altijd een vaste werkwijze voor het maken van een animatie video.
In vijf stappen maken we animatie naar wens.
Op deze manier weet je altijd waar je aan toe bent en wat je van ons kan verwachten.
Lekker overzichtelijk.

Werkwijze-animatie Lionatwork

Werkwijze.


Voor een animatie op maat werken we altijd volgens een vaste werkwijze.
Het begint bij een brainstorm, Daarna wordt jouw animatie geheel op maat gemaakt.
Op deze manier weet je altijd waar je aan toe bent en wat je van ons kan verwachten.
Lekker overzichtelijk.

1. Intake / brainstorm.

Bij onze aanpak voor een animatie op maat beginnen we met een eerste gesprek waarin we brainstormen over de stijl en uitstraling van de animatie. We willen alles weten: jouw ideeën, doelen en wat je echt wilt overbrengen. Ons doel is jouw visie te begrijpen, zodat we die kunnen omzetten in een sterke animatie die jouw boodschap overbrengt. Als Lionatwork stellen we vragen, luisteren naar jouw wensen en bouwen we samen aan een animatie die niet alleen jouw verhaal vertelt, maar ook verbinding maakt met jouw doelgroep.

2. Script schrijven

We verdiepen ons in jouw verhaal en zetten de eerste stappen naar een uitleganimatie. Of het nu complex is of eenvoudig, ons doel is helder: een script creëren dat de aandacht grijpt en de boodschap duidelijk overbrengt. Als je al een script hebt, passen we het aan voor een animatievideo; zo niet, schrijven we er een op basis van onze gesprekken, met jouw feedback als leidraad. Ontdek hoe we stap voor stap jouw ideeën omzetten in een krachtige visuele boodschap.

3. stijl bepalen

Bij het bepalen van de stijl van jouw animatie gebruiken we onze specifieke werkwijze. Ons doel is een blijvende visuele ervaring te creëren voor jouw doelgroep door het bespreken van kleurenpaletten, grafische elementen en de gewenste sfeer. Of je nu een speelse of strakke stijl wilt, we passen de animatie volledig aan op jouw wensen en boodschap.

We streven ernaar een visuele esthetiek te ontwikkelen die niet alleen aanspreekt, maar ook de kern van jouw verhaal benadrukt. Voor ons bij Lionatwork is deze fase als het schilderen van het canvas van jouw verhaal; we begeleiden je door het creatieve proces om ervoor te zorgen dat je volledig tevreden bent met de gekozen stijl.

 

4. Schetsen & tekenen storyboard

In deze fase laten we de stijl en het script tot leven komen met schetsen en storyboards, waar de magie begint. Elke zin uit het script wordt gevisualiseerd en de overgangen tussen frames worden soepel gemaakt. We waarborgen continu de vooraf bepaalde stijl, zodat elke tekening perfect past bij de gewenste uitstraling.

Deze schetsen dienen als blauwdruk voor jouw animatie en bieden ruimte voor eventuele aanpassingen voordat we gaan animeren. Voor ons bij Lionatwork is dit het punt waarop de verbeelding tot leven komt, en we betrekken je in het proces zodat je een voorproefje krijgt van hoe jouw verhaal zich ontwikkelt.

5. Animeren

Na goedkeuring van het storyboard, gaan onze animatoren over tot het tot leven brengen van jouw ideeën, waarbij elk detail vorm krijgt en de beelden in harmonie bewegen. We beginnen met een korte sneak peek van ongeveer 15 seconden om jou een vroegtijdige indruk te geven en eventuele aanpassingen te bespreken, zodat de animatie perfect aansluit bij jouw visie.

Na jouw feedback werken we verder aan de volledige versie, waarbij we rechtenvrije muziek en geluidseffecten toevoegen om de animatie een extra dimensie te geven. De juiste audio versterkt niet alleen de visuele ervaring, maar ook de boodschap die je wilt overbrengen.

 

6. Sound design

Onder de meeste animaties die wij maken komt een voice-over en passende rechtenvrije muziek. Maar daarnaast voegen we ook nog geluidseffecten toe om de animatie nog wat extra levendig te maken. Het maken en toevoegen van deze geluidseffecten wordt ook wel ‘sound design’ genoemd. We ontwerpen als het ware een extra beleving door middel van geluid.

7. Oplevering

Het spannendste moment is aangebroken: de oplevering van jouw nieuwe 2D uitleganimatie! Compleet met passende muziek, voice-over en geluidseffecten presenteren we het eindresultaat aan jou. We leveren het volledige animatiebestand in het gewenste formaat, klaar om gemakkelijk te integreren op jouw website, sociale media of andere platforms.

We streven ernaar dat je volledig tevreden bent met het eindproduct en zijn beschikbaar voor last-minute wijzigingen. Ons doel is niet alleen een verbluffende animatie te creëren, maar ook om deze naadloos aan te laten sluiten op jouw wensen en behoeften.

 

Uitleganimaties waar we trots op zijn.


Uitleganimatie op maat.

Wil je liever een uitgebreidere animatie, zoals een animatie op maat laten maken? Dat kan natuurlijk ook! Wij passen de animatie volledig aan jouw wensen aan. Dit betekent dat de animatie perfect aansluit bij wat jij voor ogen hebt. Het kan een animatie zijn die volledig in jouw huisstijlkleuren is gemaakt, of we kunnen zelfs een karakter creëren dat jouw bedrijf of organisatie vertegenwoordigt.

Bij het maken van de animatie denken wij actief met je mee over de stijl ervan. Verschillende doelgroepen vereisen verschillende benaderingen, variërend van zakelijk tot speels. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd effectief communiceert met jouw doelgroep.

Met andere woorden: bij een animatie op maat laten maken, zijn er geen grenzen!

Wat kost een uitleganimatie.

De kosten van een uitleganimatie liggen tussen de €1500 en de €4000. Dit is afhankelijk van de lengte en de stijl van de animatie. Een kortere en simpelere animatie is minder arbeidsintensief dan een langere animatie.

Als het gaat om een uitleganimatie, motion graphic of custom animatie, wij hanteren voor al deze animatie dezelfde werkwijze. Bekijk hier onze vaste werkwijze voor het maken van een animatie.

Meer weten?