Animatie laten maken

Animatie laten maken.

Ben je op zoek naar een oplossing om jouw product of dienst begrijpdaarder te maken?  Dan ben je bij Lionatwork aan het juiste adres. Wij maken aantrekkelijke, boeiende en effectieve animaties die jouw boodschap helder overbrengen.

Onze werkwijze is eenvoudig en transparant. We beginnen met een intake om jouw doelen en behoeften te begrijpen. Daarna schrijven we een script en tekenen we een storyboard.
Vervolgens werken we het storyboard uit tot een volledige animatievideo. De feedback die we krijgen verwerken we om ervoor te zorgen dat het eindproduct helemaal aan jouw verwachtingen voldoet!

Geinteresseerd? Neem gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om samen een tof eindresultaat neer te zetten.

Neem contact op

Wat is een animatie?

Een animatie is een eenvoudige manier om jouw dienst of product uit te leggen. Door middel van bewegende illustraties wordt de boodschap op een unieke manier overgebracht. Het leuke aan animaties, is dat het in verschillende stijlen gemaakt kan worden. Op deze manier kun je een animatie perfect laten aansluiten op jouw doelgroep.

Vaak wordt een animatie ondersteund door een voice-over. De voice-over vertelt jouw boodschap op een sprekende manier. In combinatie met de bewegende illustraties maakt het tot een perfect communicatiemiddel.

Wat kost een animatie?

Als je overweegt om een animatievideo te maken, vraag je je misschien af hoeveel dit gaat kosten. De kosten van een animatievideo kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de video, de complexiteit van de animatie, de kwaliteit van de afbeeldingen en geluidseffecten.
Over het algemeen geldt dat hoe langer en complexer de video is, hoe hoger de kosten zullen zijn.
Wij maken al een (basis )animatievideo voor  €1500. Dit inclusief het schrijven een script voor de voice-over, het tekenen van een storyboard, een voice-over en rechtenvrije muziek.

Als je meer wilt weten over de kosten van een animatievideo vraag dan vrijblijvend een offerte aan, op basis van jouw specifieke behoeften en vereisten.

Ik wil een vrijblijvende offerte

Opdrachtgevers waar we al animaties voor hebben gemaakt


Werkwijze.


Voor het maken van een animatie hanteren wij altijd een vaste werkwijze.
Op deze manier weet u altijd waar u aan toe bent en wat u van ons kan verwachten.
Lekker overzichtelijk.

1. Intake / brainstorm

Een goede animatie begint met een goed idee. Hierbij zetten wij het doel en de doelgroep altijd voorop. Zo creëren we een animatie die aansluit op uw wensen én uw doelgroep aanspreekt.

2. Script schrijven

Een animatie is een samenspel van een goed script, een mooi ontwerp en de juiste voice-over stem. Voor de tekst die de stem in gaat spreken moet een script geschreven worden. Dit script schrijven wij op basis van informatie van uw bedrijf of organisatie.

3. STORYBOARD TEKENEN

Als het script geschreven is, wordt op basis hiervan een storyboard getekend. In het storyboard wordt de animatie helemaal uitgetekend. Op deze manier krijgt u al een goed beeld hoe uw animatie er uit komt te zien.

4. Animeren

Zodra het storyboard akkoord is, wordt de animatie gemaakt. Tussentijds krijg je steeds een voortgang van de animatie te zien.
Samen met de voice-over, muziek en geluidseffecten komt de animatie helemaal tot leven.

5. Oplevering

Er wordt een eerste versie van de animatie opgeleverd. Bij deze versie krijg je nog de mogelijkheid om feedback te geven. Deze feedback passen wij kosteloos aan. Als de animatie definitief is sturen wij u een downloadlink met de animatie in het gewenste bestandsformaat.

Animaties waar we trots op zijn.


Bekijk meer animaties

Voordelen van een animatie.

Als het gaat om het overbrengen van een boodschap, kan een animatievideo jouw bedrijf op vele manieren ten goede komen. De voordelen van het gebruik van een animatievideo voor uw bedrijf zijn:

Verhoogde betrokkenheid: Animatievideo’s zijn visueel aantrekkelijk en boeiend, waardoor kijkers betrokken blijven en uw boodschap langer onthouden. Dit kan leiden tot een hogere conversie en meer klantbetrokkenheid.

Duidelijke communicatie: Animatievideo’s kunnen complexe concepten en ideeën op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitleggen. Dit is vooral handig voor bedrijven die technische of abstracte informatie moeten communiceren.

Merkidentiteit: Een animatievideo kan helpen om uw merk te versterken en uw unieke merkidentiteit te communiceren. Het kan helpen om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie en uw klanten aan te moedigen om zich met uw merk te identificeren.

Kostenbesparend: Animatievideo’s kunnen vaak goedkoper zijn dan live-action video’s, omdat er geen acteurs, locaties of apparatuur nodig zijn. Dit kan vooral handig zijn voor bedrijven met een beperkt budget.

Gemakkelijk te delen: Animatievideo’s zijn gemakkelijk te delen op sociale media en andere platforms, waardoor ze een krachtige marketingtool kunnen zijn. Ze kunnen snel viraal gaan en een groot publiek bereiken.

Animatie op maat.

Een animatie op maat. Het spreekt eigenlijk voor zich, wij laten de animatie geheel op uw wensen aansluiten.  Dat kan bijvoorbeeld een animatie zijn die geheel in uw huisstijlkleuren gemaakt is. Of we creëren een karakter dat uw bedrijf of organisatie representeert.

Bij het maken van de animatie denken wij mee over de stijl van de animatie. Verschillende doelgropen vragen om verschillende stijlen, van zakelijk tot speels. Op deze manier communiceert u altijd op de juiste manier met uw doelgroep.
Met andere woorden: als u een animatie op maat laat maken,
is niets te gek!

Wanneer is een animatie geschikt?

Een animatie is uitermate geschikt om een proces, dienst of product uit te leggen. In een animatievideo of uitlegvideo wordt de boodschap uitgebreid en helder uitgelegd aan de doelgroep.
In de portfolio hierboven staat een animatievideo van de Rijksuniversiteit Groningen
. De RUG biedt een dienst aan om talent te ontwikkelen. In deze animatievideo wordt uitgelegd hoe men gebruik kan maken van deze dienst.
Een ander voorbeeld is de animatie van WoonFriesland. Als woningcooperatie biedt WoonFriesland een huurdersportaal aan. In de animatie wordt uitgelegd wat een huurder allemaal kan regelend in het het huurderportaal.

Ben je meer op zoek naar een andere vorm van video. Bekijk dan eens de andere video’s die we kunnen maken, zoals bedrijfsvideo’s en productvideo’s.

Veelgestelde vragen.


Wat is het verschil tussen een animatievideo en een gewone video?

Bij een gewone video wordt er gebruik gemaakt van filmbeelden. In een animatievideo worden illustraties geanimeerd met als doel om een bepaald onderwerp uit te leggen. Een animatievideo wordt met behulp van software handmatig gemaakt.

Wat komt er kijken bij het laten maken van een animatievideo?

Bij het maken van een animatie worden een aantal stappen ondernomen. Na een intake/kennismaking wordt er een script geschreven. Dit script is de tekst die de voice-over zal inspreken. Vervolgens wordt er aan de hand van het script een storyboard getekend. Als het storyboard definitief is zullen in de illustraties tot leven worden gewekt. Als laatste wordt alles gefinetuned met muziek en geluidseffecten.

Hoelang duurt het om een animatievideo te maken?

Het maken van een animatie duurt ongeveer drie tot vier weken. Dat is afhankelijk van de lengte en de complexiteit van de animatie. Hoe langer en complexer de animatie, hoe meer werk het is om de animatie te maken.

Wat zijn de kosten van een animatievideo?

De kosten van een animatie zijn afhankelijk van de lengte en de complexiteit. Gemiddeld liggen de kosten tussen de 2000 en €3000.

Waar kan ik een animatievideo plaatsen?

Wij leveren een standaard videobestand aan. Dit is doorgaans een .mp4 of .mov bestand. Tegenwoordig wordt er ook veel op social media gedaan en daarom kunnen wij ook bestandsformaten leveren die geoptimaliseerd zijn voor Instagram, LinkedIn, Facebook of TikTok.

Wil je een animatie laten maken?