Animatie laten maken

Animatie laten maken.

Wil je een animatie laten maken? Bij Lionatwork ben je aan het juiste adres! Of je nu een animatie nodig hebt voor zakelijke presentaties, educatieve doeleinden of promotionele campagnes, wij kunnen elke gewenste animatie voor je creëren. Onze animaties zijn divers van onderwerp en stijl, en we zorgen er altijd voor dat ze perfect aansluiten bij jouw doelgroep en boodschap.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw animatieproject? Vraag dan nu een gratis brainstormsessie aan!

 

Plan een brainstormsessie in
Brochure knop Lionatwork

Animaties waar we trots op zijn.


Bekijk meer animaties

Een animatie laten maken. Wat kost dat?

Bij Lionatwork begrijpen we het belang van transparantie als het gaat om de kosten van een animatievideo. Daarom hanteren wij vaste all-in tarieven, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Voor slechts €1500 kun je bij ons al een (basis)animatievideo laten maken. In tegenstelling tot veel andere bureaus, zijn wij duidelijk over onze prijzen. Onze vaste all-in prijzen omvatten alles wat je nodig hebt: het script, een professionele voice-over en onbeperkte revisierondes. Op deze manier ben je verzekerd van een animatie die perfect bij jouw wensen aansluit.

Volledig naar wens

Bij Lionatwork streven we ernaar om de stijl van de animatie volledig naar jouw wensen te vormen. Met onze unieke aanpak zorgen we ervoor dat jouw animatie perfect aansluit bij jouw merk en boodschap. Of het nu gaat om productie, marketing of beide, wij leveren maatwerk van begin tot eind.

Bovendien staan we klaar om je te helpen en jouw ideeën tot leven te brengen! Dus zodra je animatie klaar is, kun je met vertrouwen de wereld veroveren met jouw unieke creatie. We zijn pas tevreden als jij tevreden bent!

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Kosten animatie - Lionatwork

Waarom een animatie video?

Onze animatievideo’s zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook uiterst effectief in het overbrengen van complexe informatie op een begrijpelijke manier. In slechts enkele minuten kan een animatievideo een grote hoeveelheid informatie duidelijk communiceren, waardoor het een krachtig instrument is om je doelgroep te bereiken en te engageren.Bij Lionatwork streven we naar perfectie en maatwerk. We ontwikkelen een unieke stijl die naadloos aansluit bij jouw huisstijl en specifieke wensen. Bovendien hanteren we transparante vaste prijzen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan

Werkwijze.


Voor het maken van een animatie hanteren wij altijd een vaste werkwijze
Op deze manier weet u altijd waar u aan toe bent en wat u van ons kan verwachten.
Lekker overzichtelijk.

Werkwijze-animatie Lionatwork

Werkwijze animatie.


Voor een animatie op maat werken we altijd volgens een vaste werkwijze.
Het begint bij een brainstorm, Daarna wordt jouw animatie geheel op maat gemaakt.
Op deze manier weet je altijd waar je aan toe bent en wat je van ons kan verwachten.
Lekker overzichtelijk.

1. Intake / brainstorm.

Bij onze aanpak voor een animatie op maat beginnen we met een eerste gesprek waarin we brainstormen over de stijl en uitstraling van de animatie. We willen alles weten: jouw ideeën, doelen en wat je echt wilt overbrengen. Ons doel is jouw visie te begrijpen, zodat we die kunnen omzetten in een sterke animatie die jouw boodschap overbrengt. Als Lionatwork stellen we vragen, luisteren naar jouw wensen en bouwen we samen aan een animatie die niet alleen jouw verhaal vertelt, maar ook verbinding maakt met jouw doelgroep.

2. Script schrijven

We verdiepen ons in jouw verhaal en zetten de eerste stappen naar een uitleganimatie. Of het nu complex is of eenvoudig, ons doel is helder: een script creëren dat de aandacht grijpt en de boodschap duidelijk overbrengt. Als je al een script hebt, passen we het aan voor een animatievideo; zo niet, schrijven we er een op basis van onze gesprekken, met jouw feedback als leidraad. Ontdek hoe we stap voor stap jouw ideeën omzetten in een krachtige visuele boodschap.

3. stijl bepalen

Bij het bepalen van de stijl van jouw animatie gebruiken we onze specifieke werkwijze. Ons doel is een blijvende visuele ervaring te creëren voor jouw doelgroep door het bespreken van kleurenpaletten, grafische elementen en de gewenste sfeer. Of je nu een speelse of strakke stijl wilt, we passen de animatie volledig aan op jouw wensen en boodschap.

We streven ernaar een visuele esthetiek te ontwikkelen die niet alleen aanspreekt, maar ook de kern van jouw verhaal benadrukt. Voor ons bij Lionatwork is deze fase als het schilderen van het canvas van jouw verhaal; we begeleiden je door het creatieve proces om ervoor te zorgen dat je volledig tevreden bent met de gekozen stijl.

 

4. Schetsen & tekenen storyboard

In deze fase laten we de stijl en het script tot leven komen met schetsen en storyboards, waar de magie begint. Elke zin uit het script wordt gevisualiseerd en de overgangen tussen frames worden soepel gemaakt. We waarborgen continu de vooraf bepaalde stijl, zodat elke tekening perfect past bij de gewenste uitstraling.

Deze schetsen dienen als blauwdruk voor jouw animatie en bieden ruimte voor eventuele aanpassingen voordat we gaan animeren. Voor ons bij Lionatwork is dit het punt waarop de verbeelding tot leven komt, en we betrekken je in het proces zodat je een voorproefje krijgt van hoe jouw verhaal zich ontwikkelt.

5. Animeren

Na goedkeuring van het storyboard, gaan onze animatoren over tot het tot leven brengen van jouw ideeën, waarbij elk detail vorm krijgt en de beelden in harmonie bewegen. We beginnen met een korte sneak peek van ongeveer 15 seconden om jou een vroegtijdige indruk te geven en eventuele aanpassingen te bespreken, zodat de animatie perfect aansluit bij jouw visie.

Na jouw feedback werken we verder aan de volledige versie, waarbij we rechtenvrije muziek en geluidseffecten toevoegen om de animatie een extra dimensie te geven. De juiste audio versterkt niet alleen de visuele ervaring, maar ook de boodschap die je wilt overbrengen.

 

6. Sound design

Onder de meeste animaties die wij maken komt een voice-over en passende rechtenvrije muziek. Maar daarnaast voegen we ook nog geluidseffecten toe om de animatie nog wat extra levendig te maken. Het maken en toevoegen van deze geluidseffecten wordt ook wel ‘sound design’ genoemd. We ontwerpen als het ware een extra beleving door middel van geluid.

7. Oplevering

Het spannendste moment is aangebroken: de oplevering van jouw nieuwe 2D uitleganimatie! Compleet met passende muziek, voice-over en geluidseffecten presenteren we het eindresultaat aan jou. We leveren het volledige animatiebestand in het gewenste formaat, klaar om gemakkelijk te integreren op jouw website, sociale media of andere platforms.

We streven ernaar dat je volledig tevreden bent met het eindproduct en zijn beschikbaar voor last-minute wijzigingen. Ons doel is niet alleen een verbluffende animatie te creëren, maar ook om deze naadloos aan te laten sluiten op jouw wensen en behoeften.

 

Opdrachtgevers waar we al animaties voor hebben gemaakt

Onze opdrachtgevers


Voordelen van een animatie.


Als het gaat om het overbrengen van een boodschap, kan een animatievideo jouw bedrijf op vele manieren ten goede komen. Lees hieronder welke voordelen een animatie voor jouw biedt.

Visuele aantrekkingskracht

Animatievideo’s trekken direct de aandacht van het publiek door levendige kleuren, beweging en creatieve ontwerpen, waardoor de boodschap blijft hangen.

Multifunctioneel gebruik

Animatie video’s kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden, zoals educatie, marketing, interne communicatie, en nog veel meer, waardoor ze een veelzijdige tool zijn voor bedrijven.

Eenvoudige uitleg

Animatievideo’s kunnen complexe concepten en ideeën op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitleggen. Dit is vooral handig voor bedrijven die technische of abstracte informatie moeten communiceren. snel viraal gaan en een groot publiek beiken.

Gemakkelijke updates

Als informatie verandert, kunnen animatievideo’s gemakkelijk worden bijgewerkt en aangepast zonder de hele video opnieuw te hoeven maken, waardoor ze flexibeler zijn dan traditionele videocontent.

Brochure knop Lionatwork

Veelgestelde vragen.


Wat is het verschil tussen een animatievideo en een gewone video?

Bij een gewone video wordt er gebruik gemaakt van filmbeelden. In een animatievideo worden illustraties geanimeerd met als doel om een bepaald onderwerp uit te leggen. Een animatievideo wordt met behulp van software handmatig gemaakt.

Wat is de ideale lengte voor een animatie?

Je kunt eigenlijk stellen hoe korter de animatie, hoe beter. Als je in een korte tijd alle informatie over kunt brengen op jouw doelgroep, is dat perfect.
Vaak heb je toch al snel 60 seconden nodig voor een animatie. En dat is niet erg, 60 seconden is een mooie lengte en ook goed toepasbaar op social media.

Wordt de animatie langer dan 60 seconden dan is het nog steeds geschikt voor op een website, maar minder voor social media.

Over het algemeen adviseren we wel om de animatie niet langer 90 seconden te laten duren. Dit met oog op de spanningsboog van de kijker.

Wat komt er kijken bij het laten maken van een animatievideo?

Bij het maken van een animatie worden een aantal stappen ondernomen. Na een intake/kennismaking wordt er een script geschreven. Dit script is de tekst die de voice-over zal inspreken. Vervolgens wordt er aan de hand van het script een storyboard getekend. Als het storyboard definitief is zullen in de illustraties tot leven worden gewekt. Als laatste wordt alles gefinetuned met muziek en geluidseffecten.

Hoelang duurt het om een animatievideo te maken?

Het maken van een animatie duurt ongeveer drie tot vier weken. Dat is afhankelijk van de lengte en de complexiteit van de animatie. Hoe langer en complexer de animatie, hoe meer werk het is om de animatie te maken.

Wat kost het laten maken van een animatie?

De kosten van een animatie zijn afhankelijk van de lengte en de complexiteit. Gemiddeld liggen de kosten tussen de 2000 en €3000.

Waar kan ik een animatievideo plaatsen?

Wij leveren een standaard videobestand aan. Dit is doorgaans een .mp4 of .mov bestand. Tegenwoordig wordt er ook veel op social media gedaan en daarom kunnen wij ook bestandsformaten leveren die geoptimaliseerd zijn voor Instagram, LinkedIn, Facebook of TikTok.

Kan ik de voice-over tekst voor een animatie zelf aanleveren?

Zeker, je mag gerust je eigen voice-over tekst aanleveren als dat je voorkeur heeft. Als je al een ruw script hebt geschreven, lever het dan vooral bij ons in. Wij transformeren deze tekst tot een geschikt voice-over script dat perfect past bij de animatie.

Wat hebben jullie van ons nodig om een animatie te maken?

Wij hebben een aantal bestanden nodig om een animatie te kunnen maken:

  • Een huisstijlgids van jullie bedrijf.
  • Bedrijfslogo als vectorbestand (in .EPS of .AI)
  • De lettertypes en kleuren die jullie bedrijf gebruikt

Daarnaast geldt natuurlijk hoe meer informatie en wensen we van jullie krijgen, hoe gerichter wij te werk kunnen gaan. Zo maken wij een animatie die aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf.

Wil je meer weten over animatie?